FONTOS! OLVASSA EL! / Szűrővizsgálattal az érszűkület kialakulásának megelőzéséért

Szűrővizsgálattal az érszűkület kialakulásának megelőzéséértérvizsgálat a Praxis Amicusban

Az ember pont annyi idős, mint amennyinek az artériái mutatják

Vagyis annyira vagyunk egészségesek, mint amennyire az ereink azok.S hogy mivel jellemezhető az erek egészsége? Az érfal rugalmasságával, vagy éppen rugalmatlanságával. Az érfali rugalmasság mérésére szolgál a magyar fejlesztésű arteriográf.

A módszer az úgy nevezett „artériás stiffness” (artériás feszesség) paraméterek megmérése által információt ad a perifériás kiserek, a főverőér és a szív koszorúsereinek rugalmasságáról, azaz egészségéről. További fontos adat a főverőérben meghatározott vérnyomás. 

Ezen értékek ismeretében meghatározhatóvá válik az artériás életkor. Korai érfali öregedésről beszélünk azon páciensek esetében, akiknél a stiffness paraméterek a koruk és nemük alapján várható értékeknél rosszabb eredményt mutatnak. Számos faktor vezethet az artériák korai elöregedéséhez. A  magas vérnyomás, a túlsúly, a kevés mozgás, a dohányzás, a magas koleszterin szint és cukorbetegség a leggyakoribbak.

Kiknek javasolt az érfali rugalmasság, illetve az artériás életkor meghatározása?

  • férfiaknál 45, hölgyeknél 50 év felett,
  • különösen azoknál, akik ismert szív-érrendszeri rizikótényezővel bírnak, mint
  • magas vérnyomás, cukorbetegség, koleszterin probléma, túlsúly, dohányzás.
  • a vizsgálattal nyert eredmények alkalmasak már folyamatban lévő magasvérnyomás kezelés hatékonyságának ellenőrzésére is.

A mérés pár percig tart, leginkább egy automata vérnyomás mérés „fizikai élményével” jár. A lelet kiértékelése során ismertetjük a mért adatokat, azok értelmét, kóros értékek esetén a teendőket részletesen megbeszéljük. A vizsgálatról írásos lelet készül, amely értékes segítséget nyújt a kezelő orvosnak egy esetleges terápia megkezdésének, vagy változtatásának elrendeléséhez.

FONTOS! A vizsgálat napján bő folyadék bevitel szükséges. Étkezés, gyógyszer bevétel a szokásos időben történjen.

Biztató, hogy az érfali megbetegedés folyamata a kutatók által ma már jól feltárt. Az ismeretek számos beavatkozási pontot, lehetőséget adnak arra, hogy időben és eredményesen beavatkozzunk, megelőzve a súlyos megbetegedések kialakulását. Mindennek alapja azonban a korai felismerés, a szűrővizsgálatok rendszeres elvégzése.

Egyéni bejelentkezés esetén vizsgálat díja 10 000 Ft. 

Céges bejelentkezés esetén 5 fő felett 9 000 Ft, 15 fő bejelentkezése esetén helyszíni vizsgálat is kérhető.

Bejelentkezés: mobil 0620 9376 749, email: gyorgygalambos75@gmail.com« Vissza az előző oldalra!

CELLRUBIN Egészségügyi Szolgáltató Betéti Társaság - Magyar