Kezelések

Oxigénterápia

Az oxigén szükségessége az élő szervezet számára közismert. A biológiai öregedés, valamint a légző és keringési szervek betegségei gyakran akadályozzák sejtekig való eljutását.

A kezelés javallatai:

- asthma bronchiale, krónikus bronchitis,
- dohányzás miatti légúti váladék felszaporodása,
- végtagi érszűkület,
- angina pectoris, lezajlott szívinfarktus, agyi érkatasztrófa utókezelése,
- szédülés, fülzúgás.

Ellenjavallatok: az oxigénkezelésnek mellékhatása, ellenjavallata nincs.

A részleges oxigén hiányba került sejtek anyagcseréje átáll, energia termelésük hatékonysága csökken és a szervezet számára további felhasználásra nem alkalmas savi jellegű anyagok szaporodnak fel.

Ezen salakanyagok steril gyulladást, fájdalmat indukálnak. Ilyen eredetű fájdalom jelentkezik mellkasi nyomáskor (angina pectoris), szívinfaktusban, alsó végtagokban egyre csökkenő járástávolságot okozó un. dysbasias fájdalmakban.

A központi idegrendszer elégtelen oxigén ellátottsága enyhe esetekben szédülésben, fülzúgásban, bizonytalan járásban nyilvánulhat meg.

Az oxigénhiányos állapot legsúlyosabb megjelenési formája a fulladásérzés.

Régóta ismert tény, hogy a belégzett levegő oxigén tartalmának növelésével, és vele egyidőben történő fizikai terheléssel növelhető a sejtekig eljutott oxigén mennyisége. Az oxigén terápia során a fentieket úgy valósítjuk meg, hogy pácienseink egy orrszondán keresztül 3-5 liter 96%-os tisztaságú oxigént lélegeznek be percenként, és közben egészségi állapotukhoz szabott intenzitással kerékpároznak.

Napi 15-20 perces kezelés nem csak a salakanyagok kimosódását segíti elő, de rendszeresen ismételve a szövetek oxigénhiány tűrőképessége is jelentősen javul, pácienseink fizikai terhelhetősége nő.


Az oxigénterápia ára TAJ kártyával 1 600 Ft/alkalom, 7200 Ft/ öt alakalom.


 


« Vissza az előző oldalra!
Dr. Galambos György - Magyar