Érvizsgálat arteriográffal

Érvizsgálat arteriográffal

Minden második ember halálát a szív-érrendszer megbetegedése okozza: szívinfarktus, stroke.

Az érrendszer ilyen súlyos betegségéhez vezető elváltozásai azonban évtizedek alatt alakulnak ki. Számos lehetőségünk van szűrővizsgálatok elvégzésére, a korai elváltozások felfedésére, a súlyos szövődmények kialakulásának megelőzésére.

Kiknek javasolt az arteriográfia?

Magukat egészségesnek tudóknak: nőknél 50 év, férfiaknál 45 év felett. Különösen, ha a családban szívinfarktus, agyi érkatasztrófa fordult elő.

Rizikófaktorral élőknek életkortól függetlenül. Magasvérnyomás, cukorbetegség, magas koleszterin szint, húgysav felszaporodás, túlsúly, dohányzás fennállta esetén.

Gyógyszeresen kezelt betegeknél az arteriográfia segít annak eldöntésében, hogy az alkalmazott kezelés képes-e valójában a kezelés céljának, az erek egészséges  állapotának megőrzésének elérésére.

Ereink belső felszínét az egy sejtréteg vastagságú érbelhártya borítja. Hat teniszpályányi felületén folyamatos, bonyolult reduktív folyamatok zajlanak, melyek célja , hogy megőrizzék ereinket az ismert rizikófaktorok ártó, oxidatív hatásaitól.

A legismertebb érrendszert károsító hatások a magasvényomás, a cukorbetegség, a magas koleszterin, az emelkedett triglcerid- és húgysav érték, a dohányzás és az elhízás. Ezek a faktorok meggyorsítják az erek biológiai elöregedését. Különösen drámai az erek állapotának romlása, ha a rizikófaktorok egyidejűleg vannak jelen.

A magyar fejlesztésű arteriográfia alkalmazása lehetővé teszi az érbelhártyán beindult kórós elváltozások időben történő felismerését. Életmódbeli változtatásokkal, e 500setleges gyógyszereléssel ebben a stádiumban a további, már érelmeszesedéshez, érszűkülethez vezető elváltozások még visszafordíthatók.

A vizsgálat több paraméter meghatározásával információt ad a főverőér (aorta) rugalmasságáról, illetve annak hiányáról. További hasznos információt kapunk az arteriográfia által a szív koszorús ereinek állapotáról.

A fájdalmatlan érvizsgálat után pácienseinket tájékoztatjuk arról, hogy van-e egyéb kiegészítő vizsgálatra szükségük. Melyek azok az úgy nevezett vérnyomás, vércukor, koleszterin, illeve testsúly célértékek, amelyek elérésével érállapotuk javítható. Melyek azok az életmódbeli és/vagy gyógyszeres lehetőségek, amelyekkel egészségüket tartósan megőrizhetik, vagy javíthatják.


A vizsgálat ára TAJ kártyával: 5 500 Ft    Dr. Galambos György - Magyar